Hoveniersbedrijf van der Ploeg

Ervaringen

 

Ik wilde mijn achtertuin veranderen, maar ik wist niet hoe ik dit moest aanpakken. In gesprek met Wim Paul kwam het idee: Blije Tuin. Ja, dat is wat ik wil.

Met het bespreken van mijn wensen heeft Wim Paul een ontwerp en beplantingsplan gemaakt. Dit voorstel hebben we samen bekeken en besproken. De plantenkeuzen sloten telkens aan bij wat ik ook mooi vind. Ik heb Wim Paul meteen akkoord gegeven om de opdracht uit te voeren. Het resultaat overtrof mijn verwachtingen. Ik vind het super hoe het is geworden.  

Mevrouw N. B. uit Bilthoven

Wim Paul vertelde heel enthousiast en met veel verve en deskundigheid over alles wat er in een tuin gebeurt of in ieder geval kan gebeuren. Hoe wij vaak reageren op wat er in onze eigen tuin gebeurt. Hij toonde, op een scherm via foto’s, een mooie (een beetje saaie) grote tuin, gelegen aan de Rijn in Arnhem. Een tuin vol met coniferen, bomen en struiken in grote maten en flink gesnoeid. Deze tuin mocht hij (als hovenier zijnde) uiteindelijk voorzichtig veranderen in mooi overleg met de eigenaren. Nou er kwam een prachtige levendige tuin tevoorschijn met zoveel variatie dat er met veel oh’s en ah’s werd gereageerd op het eindplaatje. Door zijn makkelijk begrijpbare en deskundige verteltrant was iedereen vol aandacht voor zijn verhaal zowel vóór als ná de pauze. Hij wist zijn publiek de volle anderhalf uur te boeien. Het was een geweldige avond.

Monique Lenoire

Wil je een tuin die helemaal is ingericht volgens je eigen wensen, maar mis je de kennis van compositie en planten om dat voor elkaar te krijgen? Schakel dan Wim Paul van der Ploeg in. Hij kent alle plantennamen en weet hoe ze het in jouw tuin zullen doen. Daarnaast kan hij sfeer goed aanvoelen en weet hij hoe je een tuin besloten, romantisch of strak moet maken. Hij bedenkt oplossingen en gebruikt plantensoorten die je tuin iets extra’s geven. Het resultaat is daardoor nog mooier dan je voor ogen had. Ik wilde bijvoorbeeld doorkijkjes in mijn tuin en een visuele barrière in de zijtuin, waardoor mensen niet zomaar mijn achtertuin in lopen. Hij bedacht aan het einde van de border een maanvormige taxushaag met een zuil ervoor, waarop ik een vaas of plantenbak kan neerzetten. Een prachtige afsluiter van de border, en gelijk een subtiele manier om mensen te laten aanbellen ?

Martine

Neem contact op

06 41275328

info@kleurbekenneninjetuin.com

Singelstraat 72 6828 JZ Arnhem Gelderland

Laten we samen aan jouw tuin gaan werken

Neem gewoon even contact met me op en dan gaan we samen kijken wat voor jou de beste oplossing is.